Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? In onderstaand overzicht vind je antwoorden op al jouw vragen! Zit jouw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op via info@venraybeweegt.nl.

Meedoen in Venray

Meedoen in Venray is het online platform waar jij jouw sport- of beweegactiviteit kunt zoeken, vinden en boeken. Maak kennis met de sport- en beweegaanbieders en hun activiteiten in onze gemeente. En blijf op de hoogte van sportevenementen en -activiteiten. 

Meedoen in Venray is een initiatief van Venray Beweegt en wordt mede mogelijk gemaakt door NOC*NSF

 

Als je een specifieke activiteit zoekt, maar die op dat moment niet aangeboden wordt via het platform, kun je altijd zoeken op "sportclubs". Er is mogelijk een sportclub die de door jou gewenste activiteit wel aanbiedt. Of neem contact op met Venray Beweegt. Ook zij kunnen je verder helpen naar een passende sport- of beweegaanbieder. 

Jazeker, kan dat! Neem daarvoor contact op met de betreffende sportclub.

Het profiel

Een profiel moet je aanmaken om een activiteit te kunnen boeken.

Met jouw profiel kan je jezelf (en anderen, bijvoorbeeld eigen kinderen) inschrijven voor een activiteit in Venray. Daarnaast kan een aanbieder na jouw inschrijving contact met je opnemen over je aanmelding.

  1. Klik rechtsboven op 'Login'.
  2. Klik vervolgens op 'Nog geen account? Registreer'.
  3. Daar vul je jouw gegevens in en ga je akkoord met de algemene voorwaarden.
  4. Vervolgens klik je op 'Registreer' en dan heb je een profiel aangemaakt.
  5. Boek direct jouw activiteit en we wensen je alvast veel plezier!
  1. Kies een activiteit uit die jouw kind graag wil doen.
  2. Klik dan op 'Boek deze activiteit'.
  3. Dan verschijnt er een pop-up venster waarin je voor jouw kind kunt boeken.
  4. Vul de voornaam en de leeftijd in en je kunt de activiteit definitief boeken!

Activiteiten boeken

Nadat je een sportactiviteit of lesreeks hebt gevonden waaraan je wilt deelnemen, klik je op 'boeken'. Op de volgende pagina kan je invullen voor wie je wilt boeken, bijvoorbeeld voor jezelf, jouw kinderen of iemand anders. Nadat je de benodigde gegevens hebt ingevuld, kan je jouw boeking bevestigen. Je krijgt een bevestigingsmail van jouw boeking.

Als je nog niet bent ingelogd en je een sportactiviteit wilt boeken of bewaren, wordt automatisch aangegeven of je wilt inloggen of registreren. Als je op 'registreren' klikt,kom je vanzelf in het registratiescherm om een Sportprofiel aan te maken. Daar vul je jouw gegevens in en ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden.

Een andere manier om in het registratiescherm te komen is daar rechtsboven op 'inloggen' te klikken. Klik vervolgens op 'Nog geen account? Registreer! 

Heb je een leuke activiteit gevonden, Maar toch nog wat vragen? Klik dan op "meer info" bij de activiteit. Is het daarna nog niet helemaal duidelijk? Bij de informatie staan ook de contactgegevens van de sportclub. Die kun je gebruiken om meer informatie in te winnen. Bij het reserveren van een sportactiviteit of lesreeks vind je ook de contactgegevens van de sportclub in de bevestigingsmail. 

Je kunt jouw sportactiviteit of lesreeks wijzigen en annuleren in je sportprofiel. Nadat je bent ingelogd op sportindeventer.nl, klik je op 'mijn boekingen'. Hier kun je jezelf uitschrijven voor de geboekte sportactiviteit of lesreeks of de reservering wijzigen. Dit kan kosteloos tot 48 uur van tevoren, na die tijd zijn de kosten voor je eigen rekening. Wij storten de inschrijfkosten, min de transactiekosten van €0,99 terug op je rekening binnen 14 werkdagen.

Mocht het voorkomen dat de sportaanbieder jouw sportactiviteit annuleert, dan nemen zij contact met jou op over wanneer deze wel kan doorgaan. Mocht je de les niet kunnen inhalen, dan ontvang je het geld binnen 14 werkdagen retour gestort.
Wordt een les verplaatst naar een andere datum, dan kun je op basis daarvan aangeven of je nog wel of niet meer meedoet. Wil je niet meer meedoen, dan krijg je het inschrijfgeld ook retour geboekt. 

Dat zijn de kosten die de deelnemer niet via het platform betaalt, maar op de sportclub afrekent. Dit kan zijn wanneer een club vindt dat je achteraf na een lessenreeks mag betalen in plaats van vooraf. Of wanneer er bijvoorbeeld voor (verhuur) materialen kosten in rekening worden gebracht die op de club moeten worden voldaan. 

Je kan kiezen om in de wachtrij te staan wanneer een activiteit volgeboekt is. Stel dat er vervolgens meer plek vrij wordt gemaakt, of iemand anders annuleert, dan krijg je een mailtje, zodat jij deze plek kan innemen. Let op: het is alleen een attentie voor een vrijgekomen plek. Je wordt nooit vanuit de wachtrij automatisch ingeschreven als er een plek vrij is gekomen. Hiervoor zul je je zelf nog wel moeten inschrijven. Daarvoor geldt wie het eerst komt, wie het eerst maalt. 

Staat jouw vraag er niet bij?
Mail deze dan naar Venray Beweegt.
Deze wordt dan z.s.m. beantwoord.